USI DE GARAJ SECTIONALE REZIDENTIALE

Modele usi de garaj rezidentiale:

  • Panou usa de garaj antracit
  • Panou usa de garaj mahon
  • Panou usa garaj nuc imitatie de lemn
  • Panou usa de garaj stejar auriu
  • Panou usa de garaj argint RAL9006
  • Panou usa garaj alb stucco
  • Panou usa garaj liniar lat woodgrain
  • Usa garaj model alb casetat

Confort si eleganta

 

Usa de garaj sectionala este o solutie moderna, fiabila si todata  varianta  cea  mai  rezistenta  in  timp  pentru inchiderea unui garaj. Usile de garaj sunt alcatuite din mai multe  panouri  sectionale  izolate  tip  sandwich, care se rabateaza la tavan. Prin constructia lor, deoarece urca pe verticala,  dupa  care  se se alinieaza sub tavan; confera posibilitatea de a economisii spatiu atat in interior cat si in exterior.

Panourile izolate sunt executate din tabla de otel zincat acoperit cu un strat de vopsea pulbere si dispun de un strat izolator din poliuretan rezistent la coroziune. Capacitatea de termoizolare a panourilor de 40 mm este echivalenta cu cea a unui zid de caramida de grosime de 38 cm. Din acest motiv, daca garajul este integrat in corpul de constructie a unei case sau cladiri, din motive de economisire a energiei termice, intotdeauna se recomanda o usa sectionala izolata.

 

Rolele culiseaza in profile din otel zincat. Riglele de ghidare sunt premontate pe corniere speciale cu toate gaurile necesare montarii. Astfel portile se fixeaza rapid si stabil de zidurile garajului. Datorita utilizarii arcurilor de torsiune usile de garaj confera functionare uniforma si usoara. Aceste arcuri sunt selectate pentru fiecare poarta in functie de dimensiune si greutate parte printr-un software special. Arcurile sunt calibrate pentru aproximativ 18.000 de deschideri-inchideri.

 

Dimensiuni unice

Usile de garaj comercializate de noi se executa la comanda unica, nu sunt dimensiuni standard, ele sunt fabricate la dimensiune exacta solicitata pentru golul util propriu-zis, in limitele minime si maxime. Latimea (A) maxima posibila pentru usile de garaj rezidentiale este de 5500 mm, iar inaltimea (B) maxima este de 3000 mm. Spatiul minim necesar lateral  (CL, CD) este de 10 cm, iar spatiul minim necesar sus (D) pana la boiandrug, in cazul feroneriei normale este de 20 cm.

 

Lumina naturala, acces pietonal

Pentru a beneficia de lumina naturala, in panourile usilor de garaj se pot incadra geamuri. Geamurile pot fi cu simple sau cu diferite modele. Pentru a permite un acces pedestrian mai simplu in cladire, in ansamblul usii de garaj se poate incorpora o usa pietonala. Aceasta solutie insa, este una destul de costisitoare, si in cazul multor usi de garaj rezidentiale rentabilitatea incorporarii usii pietonale este relativa. In cazul usilor sectionale industriale utilitatea acestora de multe ori este absolut necesara.

 

Despre modele

Modelele usilor de garaj sectionale rezidentiale in general pot fi ornamentate casetate sau cu dungi orizontale. Anumite modele au suprafata neteda, altele au o textura imitatie-nervuri de lemn "woodgrain" pe partea de exterior a panourilor. Tratarea suprafetei panourilor este durabila, nu se decoloreaza si sunt rezistente la intemperii. Pe langa culorile standard usile se pot vopsi in sute de culori preferentiale unice conform paletarului cromatic RAL.

 

Actionarea usilor

Actionarea usilor de garaj poate fi manuala sau electrica, automatizata cu motor de garaj. Motorizarea unei usi rezidentiale nu este foarte costisitoare, iar rentabilitatea ei raportata la confort/investitie este indiscutabila. Printr-o simpla apasare de buton garajul se deschide sau se inchide, ceea ce reprezinta un avantaj sporit in conditii meteo nefavorabile. Optional usile automatizate pot fi comandate si cu telefonul mobil cu ajutorul unui controler gsm.

 

Modele usi de garaj disponibile

Alb casetat textura "leather" imitatie de pilele

Alb liniat lat, cu o singura dunga la mijlocul panourilor, textura imitatie de lemn "woodgrain"

Argint liniat cu multe dungi/panou, textura rugoasa stucco, RAL 9006

Stejar auriu liniat lat, cu o singura dunga la mijlocul panourilor, textura imitatie de lemn "woodgrain"

Nuc liniat lat, cu o singura dunga la mijlocul panourilor, taxtura imitatie de lemn "woodgrain"

Mahon liniat lat, cu o singura dunga la mijlocul panourilor, suprafata neteda LIS

Antracit liniat lat, cu o singura dunga la mijlocul panourilor, suprafata neteda LIS, RAL 7016
 

Alb liniar cu multe dungi/panou textura rugoasa stucco